ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ

Home / ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ

 

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ

Στο δρόμο για την Κάρυστο οι εικόνες εναλλάσσονται με φόντο τον Ευβοϊκό, το νησιωτικό σύμπλεγμα των Πεταλιών, το παιχνίδισμα του φωτός που ανάλογα την ώρα δείχνει το τοπίο διαφορετικό.

Η πόλη της Καρύστου είναι άρτια δομημένη με πλατείς δρόμους, υπέροχη θάλασσα, ταβέρνες, ουζερί και εστιατόρια και το ιστορικό Γιοκάλειο Ίδρυμα όπου στεγάζεται το Μουσείο, ένα στολίδι της ιστορίας μας.

Στην παραλία δεσπόζει με την παρουσία του το Μπούρτζι. Το μικρό ενετικό κάστρο κτίστηκε περίπου το 1350μχ. Ακίνητος φύλακας της πόλης με την υπέροχη γαλαρία και τις πολεμίστρες του, μάχεται το χρόνο και βγαίνει νικητής.

Κάθε χρόνο φιλοξενεί πολιτιστικά δρώμενα όπως εκθέσεις, ζωγραφικής, φωτογραφίας, μικρά μουσικά σύνολα και όχι μόνο.

 

Photos

ΚΟΚΚΙΝΟΚΑΣΤΡΟ

Σε απόσταση 4χλμ απο το κέντρο της Καρύστου, μεταξύ των χωριών Γραμπιά και Μύλοι, δεσπόζει με τη στιβαρή παρουσία του το Κοκκινόκαστρο. Το όνομά του οφείλεται στις κόκκινες πέτρες με τις οποίες κτίστηκε και ονομαζόταν απο τους Λατίνους Καστέλλο Ρόσσο.

Το κατασκεύασε ο Λομβαρδός βαρώνος Ραβανό Δελακατσιέρι το 1209-1216.

Το Κοκκινόκαστρο διεκδίκησαν κατά καιρούς Βυζαντινοί, Φράγκοι, Ενετοί και Τούρκοι.

Εντυπωσιακά ψηλά τείχη και επάλξεις, προμαχώνες, απειλητικές ζεματίστρες, φαντασία με ιππότες, στρατιώτες και άφθονους μύθους.

Είναι το Καστέλλο Ρόσσο, υπέροχη βόλτα και μαγευτικά ηλιοβασιλέματα στην Κάρυστο της ιστορίας και του μύθου.

 

 

ΚΑΣΤΑΝΟΛΟΓΓΟΣ

Η Κάρυστος είναι κτισμένη κάτω από την κορυφή του όρους Όχη.

Η Όχη είναι ένα βουνό-μουσείο, φορτωμένο ιστορία και περιλαμβάνει ένα απο τα λίγα αμιγή καστανοδάση της Ευρώπης.

Σε απόσταση 15χλμ από το κέντρο της πόλης, μετά τα χωριά Αετός και Μετόχι (υπάρχει πινακίδα προς Καστανόλογγο), σε υψόμετρο 900μ βρίσκεται ο Καστανόλογγος.

Είναι ένα αρχέγονο δάσος καστανιάς και ξεχωριστής σημασίας για τη χλωρίδα της περιοχής.

Οι αιωνόβιες καστανιές εντυπωσιάζουν με τους τεράστιους κορμούς και στρώνουν τα φύλλα τους χαλί για να υποδεχτούν τους μυημένους επισκέπτες σε ένα περιβάλλον σαν σκηνικό για παραμύθια, με αρχαίους θεούς, δράκους, νεράιδες και ξωτικά.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει εντάξει το καστανοδάσος σε ένα πρόγραμμα προστασίας και ανάπτυξης ως ένα τοπίο εξαιρετικού φυσικού κάλους.

Μοναδική εμπειρία και εύκολη πεζοπορία με εκπλήξεις.