ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ και ΣΤΥΡΩΝ

Home / ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ και ΣΤΥΡΩΝ

 

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΙΜΝΙΩΝΑΣ ΜΕΣΟΧΩΡΙΩΝ

Ανάμεσα στο δημοφιλές Αρμυρίχι και την μίνι παραλία των Τσακαίων βρίσκεται η παραλία του Λιμνιώνα Μεσοχωρίου που διοικητικά ανήκει στο Δήμο Καρύστου. Η παραλία Λιμνιώνας βρίσκεται στη Νότια και Ανατολική Εύβοια. Πρόκειται για μια οργανωμένη και δημοφιλή παραλία με αρκετές μόνιμες ομπρέλες, καθώς και ψαροταβέρνες με φρέσκο ψάρι και ψητά. Συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό λουόμενων το καλοκαίρι και η πρόσβαση είναι εύκολη με αυτοκίνητο.

Η παραλία αν και μεγάλη σε έκταση και εκτεθειμένη στο Αιγαίο, προστατεύεται από τους βοριάδες και έτσι ακόμα και ημέρες με αρκετό αέρα είναι σχετικά ήρεμη. Η ακτή αποτελείται από λευκό βοτσαλάκι και από χονδρή άμμο.

Καφέδες, Αναψυκτικά και νερά μπορείτε να προμηθευτείτε από τις 3 ταβέρνες που υπάρχουν πάνω από την παραλία που έχουν από ψαρικά, της ώρας μέχρι και μαγειρευτά.

Η παραλία «Λιμνιώνας απέχει 9,5 χλμ. από το Saint George hotel & suites  και χρειάζονται 15 περίπου λεπτά για πρόσβαση σε αυτήν.

 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΡΜΥΡΙΧΙ

Πρόκειται για μια πολύ όμορφη παραλία στη Νότια Εύβοια 20 λεπτά περίπου από τα Στύρα. Θα κατευθυνθείτε προς το χωριό Μεσοχώρια. Κατεβαίνοντας από τα Μεσοχώρια, μετά από 1 χιλιόμετρο θα δείτε την πινακίδα για το Αλμυρίκι. Ο δρόμος μέχρι την παραλία είναι πολύ καλός με άσφαλτο. Γαλαζοπράσινα νερά , με άμμο και χαλικάκι και πεντακάθαρη Η παραλία Αρμυρίχι (Αλμυρίχι την λένε κάποιοι εσφαλμένα) αποτελείται από άμμο και μικρά πετραδάκια.

Βρίσκεται μέσα σε έναν όρμο και για τον λόγο αυτό είναι σχετικά προστατευμένη από Νοτιά αλλά και το Βοριά του Αιγαίου!

Είναι ιδανική τοποθεσία για οικογένειες όπου όλα τα μέλη μπορούν ήσυχα και χωρίς φόβο να απολαύσουν την θάλασσα.

Η καθαρότητα της θάλασσας με τα κρύα νερά, κύριο χαρακτηριστικό της ανατολικής πλευράς της Εύβοιας, αποτελούν δυνατά κίνητρα για τους λάτρεις του καλοκαιριού.

Στην παραλία θα βρείτε ένα ταβερνάκι και μια καντίνα για τα απαραίτητα. Το παρκάρισμα είναι εύκολο αρκεί να μην παρκάρετε άναρχα και κλείσετε θέσεις!

Το ελεύθερο camping απαγορεύεται.

Η παραλία «Αρμυρίχι»  απέχει 16  χλμ. από το Saint George hotel & suites  και χρειάζονται 25 περίπου λεπτά για πρόσβαση σε αυτήν.

 

ΠΕΤΑΛΙΟΙ

Παράδεισος… για λίγους! Οι Πεταλιοί Ευβοίας είναι νησιωτικό σύμπλεγμα που βρίσκεται στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Ανήκουν στον δήμο Καρύστου της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Το σύμπλεγμα περιλαμβάνει 10 νησιά τα οποία είναι όλα ακατοίκητα.

Αν μέχρι τώρα πίστευες ότι ο παράδεισος βρίσκεται σε μέρη εξωτικά και μακρινά, πλανάσαι πλάνη οικτρά. Σαν μικροσκοπικές κουκίδες πάνω στο χάρτη της Ελλάδας, οι Πεταλιοί αποτελούν μια γραφική γειτονιά 10 μικρών νησιών, που εκτείνεται στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο, απέναντι από το Μαρμάρι.

Τα νησάκια μαγεύουν με την πολυχρωμία των νερών και τις εξωτικές παραλίες που δε θυμίζουν σε τίποτα τις άλλες παραλίες της περιοχής του νότιου Ευβοϊκού.

Οι «κοινοί θνητοί» μπορούν να απολαύσουν μόνο υποβρύχιες εξερευνήσεις στα κρυστάλλινα νερά τους και μπάνιο σε κάποιους κολπίσκους που έχουν πρόσβαση μόνο από τη θάλασσα.

Με βραχώδεις ακτές και αμμουδερές χρυσές παραλίες, τιρκουάζ νερά και πλούσια βλάστηση δημιουργούν μια ονειρική πανδαισία που θα ζήλευε κάθε άνθρωπος πάνω στη Γη. Και αν για εσένα η μαγεία τού να κολυμπήσεις σε τέτοια «βασιλικά» νερά σε κάνει να αισθάνεσαι προνομιούχος, πρέπει να θυμάσαι ότι η πρόσβαση στα νησιά απαγορεύεται, εκτός από τις παραλίες που -ευτυχώς για εμάς- ανήκουν σε όλους!

 

ΑΡΧΑΜΠΟΛΗ

Εάν ψάχνετε για μυστικές τοποθεσίες σε πολύ κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα, υπάρχει λύση!. Μια κρυφή παραλία σας περιμένει στη νότια πλευρά της Εύβοιας για να σας συγκλονίσει με την ομορφιά της. Ο λόγος για την παραλία της Αρχάμπολης, που θα την βρείτε στην βόρεια πλευρά της ανατολικής ακτογραμμής της Καρυστίας, στην Εύβοια. Η παραλία της Αρχάμπολης προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο, με φανατικό κοινό τους Γερμανούς και Ολλανδούς, που ψάχνουν μυστικές τοποθεσίες για απόλυτες γαλήνιες βουτιές. Οι επισκέπτες της παραλίες εντυπωσιάζονται με τα μοναδικά τοπία άγριας ομορφιάς, που την περιβάλλουν, όπως με την κατάληξη του φαραγγιού και την χαράδρα που διαρρέεται από χείμαρρο, ο οποίος ξεκινά από την Όχη και καταλήγει σε έναν γραφικό όρμο., ενώ τα γαλαζοπράσινα νερά και η λευκή άμμος ολοκληρώνουν την παραδεισένια εικόνα. Για να προσεγγίσει κανείς την παραλία της Αρχάμπολης μπορεί να γίνει μέσω ενός πλεούμενου ή από τα μονοπάτια Θύμι-Αρχάμπολη και Ευαγγελισμός-Αρχάμπολη.

Η παραλία είναι η κατάληξη της χαράδρας της Αρχάμπολης στην βόρεια πλευρά της ανατολικής ακτογραμμής της Καρυστίας.

Η χαράδρα διαρρέεται από χείμαρρο που ξεκινά από την Όχη και καταλήγει σε γραφικό προφυλαγμένο όρμο που ενίοτε διαταράσσεται από τεράστια κύματα και αλλάζει εντελώς η όψη του τοπίου.

Η πρόσβαση (εκτός από την θάλασσα με πλεούμενο) μπορεί να γίνει είτε με το μονοπάτι Θύμι-Αρχάμπολη, είτε με το μονοπάτι Ευαγγελισμός-Αρχάμπολη.

Από την Κάρυστο, κανείς ακολουθεί ανατολικό προσανατολισμό και διασχίζει το χωριό Αετός. Στο τέλος του χωριού που ο δρόμος διακλαδίζεται, ακολουθούμε τον αριστερό κλάδο και ανεβαίνουμε αρκετά ψηλά μέχρι που στρίβουμε προς βορά (απέχουμε 11,5 km από την Κάρυστο). Από το σημείο εκείνο της στροφής παύουμε να βλέπουμε τον όρμο της Καρύστου και την πόλη και έχουμε δεξιά μας την θέα του Στενού του Καβοντόρου με το νησί Άνδρο στο βάθος. Ακολουθούμε τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο μέχρι το χωριό Πλατανιστός. Στα 5 km μετά τον Πλατανιστό, αρχίζει χωματόδρομος προς βορρά μέχρι τον Ευαγγελισμό που απέχει περίπου 42,5 km από την Κάρυστο, ή μέχρι το Θύμι που απέχει περίπου 49 km από την Κάρυστο.

 

 

Παραλίες της Νότιας Εύβοιας και Στύρων

Τα Στύρα έχουν το προνόμιο να περιβάλλονται από πολλές όμορφες παραλίες στον Ευβοϊκό και το Αιγαίο.

Απο τον Αλμυροπόταμο το Δίλησσο, τα Νέα Στύρα και το Νημποριό και την πλευρά του Αιγαίου με τις παραλίες των Μεσοχωρίων και των Τσακαίων, έχουν εύκολη πρόσβαση με αυτοκίνητο, πραγματική πρόκληση για βουτιά σε πεντακάθαρα νερά. Απολαύστε τις και χαλαρώστε στα ταβερνάκια με λαχταριστούς ψαρομεζέδες.

Γενικά στην Νότια Εύβοια θα βρείτε μία πληθώρα παραλιών τις οποίες μπορείτε να δείτε συγκεντρωτικά και μέσα από τις παρακάτω φωτογραφίες.

 

Photos